Om projekten inom Löfbergs fastighetsförvaltning

Löfbergs har redan från början egentligen pysslat med fastighetsförvaltning vilket man kanske inte kan tro men redan på i generationen av Löfbergs valde man att förvalta sina egna lokaler. Verksamheten har nu blivit ett separat bolag inom Löfbergs som frodas och går med total framgång och det med kärnan i Karlstad.

Projekten inom deras fastighetsförvaltning
De investerade i de nya hyreshusen tillsammans med kommunen och började bygga på Bryggudden redan 2011, kommunen och Löfbergs ägde halva marken var då det började. Bryggudden kan man finna vid Inre hamn i Karlstad och det är ett område man bara ser ljust på i framtiden inom Löfbergs fastighetsförvaltning.

De bygger nu på ett område som heter Pråmkanalen och där ska det tillslut bli 45 stycken bostadsrätter. Under slutet av 2019 planerar man att vara klar med de projekt dom haft i sikte under dessa år. Det är då ett antal av 700 stycken hyresrätter och bostadsrätter inom deras fastighetsförvaltning.

De har inte bara boenden inom deras fastighetsförvaltning utan även restaurangen, gym, kontor, arbetslokaler och en hel del annat. Löfbergs har totalt investerat cirka 1 miljard i deras fastighetsförvaltning inom dessa områden.

Alla de bostäder dom håller på att bygga nu är redan sålda och de gick åt som smör i solsken vilket glädjer de som driver Löfberg. Att det är ett lyckat projekt är inte alltid säkert då det alltid så klart är en risk att investera inom fastighetsförvaltning.

Framtiden för deras fastighetsförvaltning
De är många som är oroliga för området inom fastighetsförvaltning då priserna på bostäder sägs sjunka de kommande åren men i Karlstad har man inte sett den utvecklingen som man till exempel har gjort i Stockholm. De på Löfbergs har sålt mer 60% inom deras rekrytering av fastighetsförvaltare g än de gjort tidigare så de ser bara vinster inom området som det ser ut nu. De planerar nu också en nybyggnation av ett parkeringshus då Karlstad bara växer och växer. När alla de nya människorna flyttar in så måste det finnas plats för alla bilar.

Löfbergs har alltid tyckt om att vara engagerade i den lokala befolkningen och och samhället och för deras verksamhet så är det ju bara en ren vinst inom deras fastighetsförvaltning om de människor som bor i Karlstad trivs där. Det kommer i sin tur att göra staden till en attraktiv plats att bo på och det kommer gynna bolaget som bara tycks växa och växa.

Då de tittar på deras framtid inom fastighetsförvaltning så jobbar det självklart där med år 2050, det är ett intresse dom brinner för och har förhoppningar på att utvecklas ännu mer inom området.