Hur man utför en golvmålning med perfekt resultat

Att måla golven är en relativt gammal grej som kommit tillbaks allt mer. Man skulle kunna säga att det har blivit populärt. En av anledningarna till den ökade populariteten är att det är ett enkelt sätt att få ett fräscht golv, dessutom är det relativt billigt om man jämför med kostnaden för att lägga nytt golv. Man behöver sällan anlita en målare när det kommer till golvmålning eftersom det är så pass enkelt att få ett perfekt resultat på egen hand. Självfallet blir det alltid lite bättre när en professionell målare utför arbetet men jag tror inte att du kommer märka särskilt mycket skillnad mellan en målare och din egen insats när det kommer till just golvmålning.

I vanlig ordning

Så är förarbetet av absolut högsta prioritet och viktighet. Det är här man lägger grunden för hur bra jobb det blir för målare södertälje, och det vet alla målare. Så var inte slarvig med förarbetet så kan jag nästan garantera att du får ett perfekt resultat. Förarbetet innebär då först att du slipar golvet och sedan tvättar det. Det är även en fördel att sätta maskeringstejp längs lister och annat så att man slipper vara för pillig när man skall måla.

Måla inte in dig i ett hörn

Tänk på att du inte kan gå på golvet när det är nymålat, så se till att du inte lagt mobilen på fönsterbrädan längst in i rummet du just målat för då kommer den att få ligga kvar där i så många timmar det tar för färgen att torka, om du inte är väldigt duktig på inte-nudda-mark.

Beroende på golv-typ

Så är det olika färger och olika många lager som krävs. Ofta kör man 3 lager när man målar golv eftersom man vill ha ett slitstarkt tjockt lager färg på golvet för målarenstockholm.nu så att man inte sliter på själva träet. Det brukar dessutom se väldigt snyggt ut med ett tjockt lager färg som täcker all trä-färg.

Olika kulörer ger olika effekter

När man väljer kulör för golvet är det viktigt att tänka på vilken effekt man vill åt. Väljer man exempelvis ett vitt golv så känns rummet större och fräschare, så länge golvet håller sig vitt. Vilket kan variera, har du ett vitt golv kommer du troligen att behöva tvätta det oftare än om du väljer exempelvis ett grått golv. Om du tänkt måla om i badrummet och har plastmatta skulle du kunna testa att använda en ”galen” kulör för att se vilken effekt det ger. Det är egentligen inte rekommenderat av målare att måla plastmatta men det fungerar om man gör det rätt. Men det blir för långt att förklara i det här inlägget så det sparar vi till ett separat inlägg.

Om du inte känner att du klarar det

Så kan du anlita en målare som gör jobbet åt dig. Det är absolut enklast om du vill ha ett perfekt resultat men inte har färdigheten för det själv. Målare är alltid pigga på att hjälpa till med alla sorters måleri!