Implementera minimalism när du flyttar

Minimalism är en livsfilosofi men i den här artikeln kommer jag främst att fokusera på minimalism som en inredningsfilosofi och ett sätt att skapa en rofylld boyta på. Om man snart skall flytta så har man ett ypperligt tillfälle för att implementera en minimalism i sitt nya hem.

Minimalism handlar om att bara ha det man behöver

De allra flesta har mycket mer saker än vad de egentligen behöver, man impuls-köper och man köper saker som man gillar utan att egentligen tänka på om man behöver det eller inte. Ofta blir sakerna stående i ett rum eller inpressade i en garderob med erixonflytt och till slut hamnar de i källaren där de samlar damm tills… man skall flytta och måste rensa alla utrymmen. Flyttfirma som du har hyrt har ofta har vi saker vi knappt tycker om eller använder flyttfirma ståendes framme i våra vardagsrum, sovrum och kök. Varför är vi så beroende av att ha plottrig inredning och alldeles för mycket saker på våra fönsterbrädor och väggar?

Rummet blir mer rofyllt med mindre dekorationer

Visst är det så att vissa rum passar i mycket dekoration, men vad man märker när man plockar ner dekoration man inte absolut älskar är att den dekoration med en flyttfirma man verkligen älskar och låter vara kvar får mer uppmärksamhet. Detta blir en metafor för livet och alla ens åtaganden. När man väljer bort sådant man inte älskar så lämnar det mer utrymme för sådant man verkligen älskar.

När du skall flytta får du ett perfekt tillfälle att bli minimalist

Var djärv när du skall flytta och släng eller ge bort allt som du inte verkligen älskar. Kom till ditt nya boende med bara sådant du använder och håller kärt. Det kommer garanterat att kännas bättre än att släpa med dig massa halvdana saker.

Glöm inte att boka din flyttfirma i god tid

Flyttfirmor är ofta fullbokade en månad framåt i tiden, så boka din flyttfirma minst en månad innan du skall flytta. Och eftersom du gjort dig av med allt som du inte älskar så kommer din flyttfirma att bli billigare och flytten kommer att gå extra fort. Några kriterier du bör titta efter när du letar flyttfirma: F-skattsedel, etablerat företag, god kommunikation, förstår dig, har trafikförsäkring, trafiktillstånd och om din flyttfirma är med i SMF så är det riktigt bra!